IRFI Onlus incepe anul 2008 cu actiuni culturale si educationale


ptcopiiRoma, Italia/Romanian Global News

Associazione IRFI - "Italia Romania Futuro Insieme" onlus

Associazione IRFI – “Italia Romania Futuro Insieme” onlus

Anul 2008 va fi anul in care comunitatea romanilor din Italia va beneficia de o integrare mai usoara si gratie initiativelor Asociatiei IRFI – “Italia Romania Futuro Insieme” si “politicilor” ce vor fi promovate de asociatia infiintata in noiembrie 2006.

IRFI Onlus anunta cu bucurie lansarea unei actiuni culturale si educationale, prima de acest gen, menita sa vina in sprijinul comunitatii de romani din Italia. Incepand cu 12 ianuarie 2008 toti romanii si cei interesati vor avea posibilitatea sa solicite la marile biblioteci din Roma (pentru inceput) carti in limba romana. Initiativa apartine IRFI Onlus si face parte dintr-o serie de actiuni ce au ca scop promovarea culturii romanesti in general la nivel european, cu precadere in Italia. Astfel, scriitori, artisti, intelectuali, reprezentanti media vor fi invitati in cadrul evenimentelor ce vor fi organizate de IRFI Onlus sa-si promoveze ideile, opera, talentul si vor prezenta romanilor din peninsula si nu numai rodul activitatii, creatiei lor, se arata intr-un comunicat al Asociatiei IRFI Onlus, citat de Realitatea din Italia.
Anul 2008 debuteaza cu o binevenita actiune cultural-educationala in marile biblioteci din Roma: inaugurarea unei sectii de lectura cu carti in limba romana apartinand atat scriitorilor romani, cat si autorilor straini. Evenimentul, de o mare importanta pentru cei ce traiesc si muncesc in Italia, are loc gratie colaborarii cu Primaria Romei si conducerea bibliotecilor Galline Bianche, Franco Basaglia, Gianni Rodari, Borghesiana.

Asociatia incearca astfel sa sincronizeze proiectul de predare a limbii si culturii romane in scolile din Italia, cu oferirea posibilitatii elevilor romani si tuturor doritorilor de a explora bogatia si farmecul limbii romane si la Roma. Cartea scrisa in dulcele grai romanesc va fi de acum inainte prezenta in bibliotecile enumerate mai sus. De asemenea, spatiile dedicate expozitiei de carte in limba romana vor deveni loc de desfasurare a diverse activitati artistice, literare, in care vor fi implicati in primul rand copiii, in incercarea de a le cultiva iubirea pentru estetic si, in acelasi timp, in speranta descoperirii de viitoare talente.

Sursa: http://2008.rgnpress.ro/content/view/27137/

Un commento su “IRFI Onlus incepe anul 2008 cu actiuni culturale si educationale

  1. Pingback: “Musca pe colivă”, să rămână un obicei balcanic! | Futuro Insieme

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...