Filosoful Adrian Bojenoiu va reprezenta România la Bienala de la Veneția


Foto: Adina Moraru - www.clon.ro/Cluj-Napoca. Proiectul Romanian Cultural Resolution va reprezenta România la Bienala de la Veneția. Printre inițiatorii proiectului se numără filosoful Adrian Bojenoiu, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

(€UROITALIA – CLUJ-NAPOCA, 11.01.2011). Ca urmare a Concursului Naţional pentru selectarea proiectelor care vor reprezenta România la cea de-a 54-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia, organizat de Ministerul Culturii, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român, România va prezenta proiectul Performing History, care va fi expus la Veneţia în Pavilionul României din Giardini della Biennale, precum şi proiectul Romanian Cultural Resolution documentar, care va fi expus în Noua Galerie a Institutului de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia. Proiectul Romanian Cultural Resolution, iniţiat de Adrian Bojenoiu şi Alexandru Niculescu, constă în transferarea activităţii Centrului pentru Cultură Contemporană Club Electro Putere în cadrul Bienalei de la Veneţia, cu accent pe etapa editorială şi documentară a evenimentului Romanian Cultural Resolution, ce are ca scop cercetarea contextului artistic contemporan din România. Romanian Cultural Resolution documentar conţine mai multe etape de desfăşurare pe perioada Bienalei: realizarea uni film documentar pe bază de interviuri, prezentarea unei arhive de fotografie cu expoziţiile RCR din Werkschau Spinnerei Leipzig şi Club Electro Putere Craiova cât şi o selecţie de cataloage de expoziţie şi artist, publicaţii de specialitate, reviste de artă din România. Lansarea catalogului Romanian Cultural Resolution editat de către prestigioasa editură Germana Hatje Cantz.

Adrian Bojenoiu, născut in 1976, trăieşte şi lucrează în Craiova. A studiat filosofia la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj. Este doctorand în filosofie al Universităţii Charles de Gaulle Lille3 (2004-2009) si al Universităţii de Vest din Timişoara în prezent. Domenii sale de cercetare sunt estetica, critica de artă şi filosofia franceză contemporană. A participat la numeroase conferinţe şi dezbateri, 2007 Actualites du concept d’espace: Geographie, Philosophie, Art, Ecole Normale Superieure, Lyon, 2006 L’Europe a venir: Secularisation, Justice, Democratie, UBB Cluj. 2005 Langues et langage, Ecole Normale Superieure, Paris. (R.I.)

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...