FSLI: Aproximativ 3.500 de profesori vor ajunge în şomaj de la 9 februarie


(AGERPRES – Marţi, 01 Februarie 2011). Liderii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au atras atenţia, marţi, la Băile Tuşnad, că aproximativ 3.500 de cadre didactice riscă să rămână fără un loc de muncă, după intrarea în vigoare a noii Legi a Educaţiei.

Secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop, a declarat într-o conferinţă de presă că lipsa normelor metodologice va duce la ‘aplicarea după ureche a Legii Educaţiei’. Unul dintre efecte este, în opinia lui Liviu Marian Pop, acela că foarte mulţi profesori cu 25 de ani de vechime şi gradul I vor rămâne fără un loc de muncă, întrucât creşte norma didactică de la 16 la 18 ore.

O altă problemă ridicată de liderii FSLI este aceea a politizării excesive a conducerii unităţilor de învăţământ şi a inspectoratelor şcolare, în zonele unde există minorităţi naţionale.

Liviu Marian Pop a subliniat că, pentru prima dată în ultimii 20 de ani, o lege a educaţiei stipulează că o funcţie de director de unitate şcolară şi de inspector şcolar al minorităţilor nu se poate ocupa decât dacă există un aviz al grupului parlamentar.

La rândul său, preşedintele de onoare al FSLI, Aurel Cornea, a acuzat faptul că noua lege a educaţiei a creat un haos generalizat în sistemul de învăţământ. Continua…

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...