Roma/În aşteptarea Sărbătorilor de Iarnă, concurs pentru copii


“Clubul Copiilor”

 “În aşteptarea Sărbătorilor de Iarnă”

  

În încercarea de a intra în atmosfera Sărbătorilor de Iarnă tradiţionale româneşti, Ambasada României în Italia propune copiilor din comunitatea românească un concurs de creaţie, sub egida “Clubul Copiilor”.

Dorim ca aceast Concurs să transmită copiilor emoţia acestor sărbători şi dorinţa de a păstra şi transmite obiceiuri specifice. Tema va fi „În aşteptarea Sărbătorilor de Iarnă” şi va consta în confecţionarea de podoabe pentru pomul de iarnă sau pentru masa de Crăciun (ornamente specific româneşti). Lucrările trebuie să fie confecţionate din materiale din natură: cânepă, lână, lemn, lut, ceară, carton, hârtie etc. (nu vor intra în concurs cele din materiale sintetice, plastic sau cumpărate din comerţ sau fondul plastic). Compoziţiile vor fi realizate pe suport A4. Jurizarea va fi făcută pe următoarele criterii: respectarea temei, originalitate, creativitate, fantezie, îndemânare. Nu vor fi jurizate lucrările în care se vede intervenţia adulţilor.

Lucrările copiilor vor fi trimise până la data de 28 noiembrie 2011, pe adresa Ambasadei României în Italia, via Nicolo Tartaglia nr. 36, 00197 Roma, cu menţiunea – Pentru competiţia „În aşteptarea Sărbătorilor de Iarnă”. Rugăm să fie precizate pe o pagină separată numele, instituţia de învăţământ unde copiii urmează cursuri, localitatea unde locuiesc şi datele de contact (numărul de telefon şi/sau adresa de e-mail ale părinţilor).

Cele mai frumoase creaţii vor fi premiate în cadrul spectacolului „Acasă la Români” care va avea loc pe data de 8 decembrie 2011, începând cu orele 15.30, la Auditorium Seraficum, via del Serafico nr. 1, 00142 Roma. Vor fi acordate, pentru primele trei locuri, premii şi diplome. Copiii sunt invitaţi să participe la eveniment, alături de părinţii şi prietenii lor.

Lucrările câştigătoare vor putea fi vizionate on-line, pe site-ul Ambasadei României în Italia, în cadrul unei ferestre web special dedicate acestui eveniment.

Vă mulţumim pentru interes şi pentru participare!

Reamintim că proiectul “Clubul Copiilor” se adresează tuturor copiilor din comunitatea românească din Italia, în vârstă de până la 14 ani.

Sursa: Ambasada României în Italia

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...