ROMÂNI ÎN ITALIA, ASISTENŢĂ FISCALĂ 2014: REÎNNOITĂ CONVENŢIA CU 50&PIU CAAF


50&più –sistemul de servicii, promovat de Confcommercio, pune la dispoziţia românilor din Italia propriile servicii de asistenţă fiscală gratis, mulţumită convenţiei cu FARI “Federatia Asociatiilor Românilor din Italia” .

Numar Verde gratuit: 800-92.99.22

Numar Verde gratuit: 800-92.99.22

A fost reînnoită pentru a patra oară consecutiv convenţia naţională de colaborare între FARI  şi Institutul de patronat şi asistenţă socială si fiscală 50&più CAAF, promovat de Confcommercio.

Cetăţenii români cu rezidenţa în Italia nu vor mai fi izolaţi, dezorientaţi, netutelaţi din punct de vedere social, a pensiilor, previdenţial şi fiscal; 50&più CAAF, cu sedii în tot teritoriul italian, continuă să ofere cetăţenilor români cu rezidenţă în Italia asistenţă fiscală completă, în condiţii economice optime.

Centro Autorizzato di Assistenza Fiscale

Centro Autorizzato di Assistenza Fiscale

A apela serviciilor e simplu: pentru a obţine asistenţă gratuită în orice câmp al previdenţei, începând de la asigurările sociale, prestaţii INPS (şomaj, vechime, bătrâneţe, invaliditate, reversibilitate şi superstiţi, contribuţie previdenţială pentru muncitori, colaboratoare domestice, îngrijitoare de bătrâni, cec-uri familiare, etc.), INAIL (indemnizaţie şi rentă pentru muncitorii victime de accidente la locul de muncă şi de boli profesionale), ENASARCO (pentru reprezentanţi al comerţului), prestaţii ASL în sfera sănătătii, etc., şi cu CAAF în oficiile financiare (declaraţiile veniturilor 730, degrevare fiscală, ICI, ISEE, moşteniri, etc.).

Cetăţenii români cu rezidenţă şi muncă în Italia, angajaţi sau autonomi, (meşteri, comercianţi, agricultori), colaboratoarele familiare şi îngrijitoarele de bătrâni (badante) se pot adresa unui centru CAAF 50&più, califica precum „cetăţean român” şi pot expune personalului foarte calificat şi specializat necesităţile lor, cerinţele sau clarificări despre drepturile şi oportunităţile lor;  toate acestea sunt GRATUITE.

50&più e prezent în Birourile Provinciale din orice oraş, şi în multe mici localităţi. Activitatea de sprijin e complet gratuită pentru că patronatul e financiat de Stat pentru a ajuta în orice tip de asistenţă socială cetăţenii şi muncitorii, fără discriminări.

Aceasta e o oportunitate şi un serviciu indispensabil, în afară de a fi gratuit, pentru comunitatea română din Italia; emigranţii din România, uneori, se găsesc în situaţii neplăcute nereuşind să se descurce în complicatul sistem previdenţial, de siguranţă socială, a sănătăţii şi fiscal italian. A fi asistaţi, protejaţi şi orientaţi e o mare necesitate pentru muncitorii tineri şi mai puţin tineri, pentru familii, pentru femeile lucrătoare, pentru a-şi tutela drepturile ca şi cetăţeni europeni.

Acesta e un succes pentru FARI  şi pentru toate celelalte asociaţii membri. Ideea noastră e că pentru a ne putea tutela şi integra in Italia, pentru a ne simţi în siguranţă, asistaţi şi orientaţi in mod corect, trebuie în primul rând sa rămanem uniţi şi solidari, cu demnitate şi  decor, mândri de identitatea noastră naţională şi culturală, siguri că în Italia vom putea găsi condiţii mai bune, comfort, muncă şi siguranţă.

Text original in italiană: Simona Cecilia Crociani Baglioni Farcas

Traducere: Bianca Mihaela VASILE

Scarica l’elenco delle sedi CAAF 50 & Più in formato pdf.

http://www.fari.ro.it/

E-mail: info@fari.ro.it

FARI-CAAF 50&Più: Rinnovo servizio di assistenza fiscale 2014

FARI-50&Più CAAF:  Conditii asistenta fiscala 2014 pentru romanii din Italia

6 commenti su “ROMÂNI ÎN ITALIA, ASISTENŢĂ FISCALĂ 2014: REÎNNOITĂ CONVENŢIA CU 50&PIU CAAF

  1. Pingback: Români din Italia: Ce trebuie să ştim despre impozitul pe venit – IRPEF ? | Futuro Insieme

  2. Pingback: Ghid complet: cum obţii pensie dacă ai muncit în alte ţări din Uniunea Europeană | Futuro Insieme

  3. Pingback: Români din Italia, aveţi dreptul de a vă angaja în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii italieni | Futuro Insieme

  4. Pingback: FARI REVOCA LA CONVENZIONE CON 50& PIÙ CAAF PER I LAVORATORI ROMENI IN ITALIA | Futuro Insieme

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...