CARTI PENTRU COPIII DIN SPANIA


 Copil primind carteDE „ZIUA LIMBII ROMANE”

CARTI PENTRU COPIII DIN SPANIA

Indian premiat pentru invatarea limbii romane in timp record

        Duminica 31 August cu ocazia sarbatoririi zilei Limbii Romane, FADERE ( Federatia asociatiilor de romani din Europa) impreuna cu IEH (Institutul Eudoxiu Hurmuzachi) a daruit cate o carte cu poezii sau povesti romanesti, tuturor copiilor care au stiut sa recite o strofa dintr-o poezie in limba romana. Evenimentul a avut loc in fata librariei crestine romanesti din orasul Coslada, Spania in aceeasi zi incepand cu orele 10:00.

      In Spania in acest moment locuiesc un milion de romani care pe langa faptul ca au invatat bine limba spaniola continua sa pastreze ca limba de comunicare intre ei si in familie Limba Romana. Exista si spanioli care datorita faptului ca lucreaza cu romani sau au relatii bune de prietenie cu acestia, au invatat limba romana.

      Raul are 46 de ani si are prieteni romani de 20 de ani. Acum 3 ani si-a facut o prietena romanca. De atunci a inceput sa invete Limba Romana. In acest moment poate deja sa lege o scurta conversatie.

      Suleiman este cetatean indian insa este rezident in Spania de 3 ani. Dupa ce a muncit timp de 2 ani sa invete Spaniola, patronul lui l-a detasat sa lucreze la un Magazin de fructe in orasul Coslada. Datorita faptului ca cei mai multi clienti sunt romani Suleiman a invatat foarte bine romaneste. Recunoaste imediat romanii care intra in magazinul lui si ii saluta in romaneste. De ziua Limbii Romane, Suleiman a primit din partea FADERE o diploma de merit pentru invatarea limbii romane intr-un timp foarte scurt. Suleman

     Tresar de bucurie ori de cate ori nu sunt in Romania si aud vorbindu-se romaneste. Limba romana ramane singurul spatiu virtual unde totii romanii se pot intalni. Recomand tuturor celor care doresc sa apere limba romana sa o faca incepand cu casa lor. Sa nu vorbeasca niciodata cu copiii limba romana amestecata cu limba din tara in care se afla. A declarat Daniel Țecu,  președinte FADERE  Federația asociațiilor de români din Europa.

 Presa FADERE

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...