VOTUL ROMÂNILOR DIN DIASPORĂ APARĂ INTEGRITATEA ROMÂNIEI


de Mihaela Sinca

DiasporavoteazaRoma, 21 octombrie 2014 – Ruperea dramatică de țara de origine nu înseamnă și uitarea ei sau indiferența față de ceea ce se întâmplă cu cei rămași acasă, cu părinții, frații și prietenii care continuă să trăiască în robie și în supărări. Legăturile și solidaritatea noastră cu aceștia rămân pe veci, ca punct de referință al trecutului, prezentului și viitorului nostru; în momentul părăsirii țării se naște un pact, un jurământ sacru și inviolabil de slujire a propriei sale țări cu toată ființa sa. Cu trupul suntem departe, dar cu sufletul, cu amintirile, cu năzuințele și simțirea suntem mereu alături de ai noștri.

Emigrantul român are înscrisă în sânge vocaţia de luptător pentru familia şi ţara sa prin sacrificiul cotidian de sine, prin investițiile economice și acțiunile politice directe. Votul este ”arma” democratică prin care ne ajutăm pe noi înșine și pe cei de acasă: prin vot dăm putere celor care împreună cu noi vor acționa pentru propașirea țării noastre și pentru îndreptarea racilelor sociale.

În actualul context tensionat de la frontierele României a merge la vot înseamnă a ne exprima vocația noastră europeană, profunda noastra adeziune la structurile euro-atlantice și tot prin vot ne apărăm integritatea noastră teritorială amenințată de elementele revizioniste și șoviniste din pusta de vest si din estul continentului. Votând îi ajutăm pe frații nostrii din Moldova de peste Prut în drumul lor greu către integrarea europeană.votare

Pentru noi, românii stabiliți în Centrul Creștinătății, sunt un izvor de înțelepciune învățăturile Sfântului Papă Ioan al XXIII-lea, canonizat acum şase luni, care în Enciclica sa ”Pacem in Terris” scrisă la finele anilor 50, ne învață ”orice democraţie trebuie să fie participativă”, iar ”guvernarea democratică … este definită prin atribuirea de către popor a puterilor şi funcțiunilor care sunt exercitate în numele său, pe contul său, în favoarea sa” (PT 31). Din acest context rezultă ca votul nu este doar un simplu drept și o îndatorire stabilită prin Constituție, ci un act divin, sacru, prin care oamenii conlucrează cu Dumnezeu în îndeplinirea voii Sale.presidenziali2014

Cu toţii ne dorim un om nou pentru vremuri noi şi numai participând la vot vom da putere şi legitimitate celui care ne va conduce în următorii cinci ani. Cu aceste nobile gânduri să dăm votul nostru unui om bun, drept şi corect, care iubeşte România şi este devotat binelui poporului, propăşirii şi apărării integrității țării noastre.

Preluat de pe fb.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...