Programul „Antreprenori români de pretutindeni”. Înscrie-te online până la 31 iulie 2016!


Învață să fii antreprenor, oriunde ești în lume! Cu acest slogan, Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (MAE – DPRRP), în parteneriat cu Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM și Re>Patriot – un proiect al Romanian Business Leaders – RBL, lansează Programul de e-Learning „Antreprenori români de pretutindeni”.  Programul prevede organizarea unor cursuri pentru românii de pretutindeni, care se vor desfășura în perioada 1 iulie- 15 noiembrie 2016 și au ca scop promovarea culturii antreprenoriale și de management și sprijinirea românilor din străinătate. Înscrierea la Programele e-Learning FNTM se face până la 31 iulie 2016.antreprenori

Stimularea spiritului întreprinzător și încurajarea inițiativelor de afaceri, care pot crea mai multă bunăstare pentru români, oriunde aceștia s-ar afla, sunt obiective pe care Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni le susține în mod constant.

Prin Programul „Antreprenori români de pretutindeni”:

 • beneficiezi de una din cele 300 de burse de studiu pentru Programele e-Learning în management și cultură antreprenorială Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism, dezvoltate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM.
 • poți câștiga unul din cele 3 locuri pentru mentorat tehnic cu lideri români de business din proiectul Re>Patriot.
 • poți câștiga unul din cele 3 sejururi în România, oferite de Re>Patriot (RBL).
 • poți câștiga una din cele 20 de cărți de antreprenoriat, câte 10 exemplare din „Ghidul Practic pentru Antreprenori”, realizat de Romanian Business Leaders și câte 10 exemplare din cartea „Cei care schimbă jocul”.

Modalitatea de înscriere: completează Formularul electronic, până la 31 iulie 2016.

 Înscrierea la Programele e-Learning FNTM se face pe principiul primul venit, primul servit, în limita a 100 de locuri pentru fiecare Program de educație – Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism.

Programul de studiu se încheie cu susținerea testelor online. Pentru a absolvi cursul, fiecare participant trebuie să obțină un punctaj de 70% pentru fiecare modul de curs.

Diplomele de absolvire se eliberează sub egida FNTM (electronic și/sau print). Pentru informații suplimentare, trimiteți un mesaj la antreprenor@fntm.ro.

Pentru a beneficia de premiile oferite de RBL, cursanții interesați sunt invitați să trimită un plan de afacere, până la 30 octombrie 2016, la adresa office@repatriot.ro.

Premiile constau în :

 1. Mentorat tehnic – Un juriu format din câte un reprezentant al Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din Ministerul Afacerilor Externe, Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM și Re>Patriot (Romanian Business Leaders – RBL) va alege cele mai bune 3 planuri de afaceri trimise.
 2. Sejururi în România – Câștigătorii celor 3 sejururi vor fi extrași prin tragere la sorți, folosind o aplicație electronică, din totalul planurilor de afaceri trimise.
 3. Cărți de antreprenoriat – Primele 20 de planuri de afaceri trimise vor fi premiate cu câte o carte la alegere din „Ghidul Practic pentru Antreprenori” și „Cei care schimbă jocul”. Vă rugăm să menționați titlul cărții dorite când trimiteți planul de afaceri. Structura planului de afacere va fi anunțată după înscrierea la Programele e-Learning.

Despre Programele de e-Learning FNTM

Fiecare Program de educație se studiază în perioada iulie – noiembrie 2016, prin intermediul platformelor de e-Learning www.edusa.ro, respectiv elearning.intreprinzatorturism.ro, lansate și dezvoltate de FNTM.

Modulele de curs ale fiecărui Program de educație sunt concepute de o echipă de consultanți, oameni de afaceri și profesori recunoscuți în mediile universitare.

Alege Programul e-Learning FNTM care ți se potriveşte cel mai bine!

 Programul de educație Antreprenor

 • Firma și mediul economic
 • Antreprenoriat și inovare
 • Managementul afacerii
 • Finanțele și contabilitatea afacerii
 • Marketingul afacerii
 • Comunicare și negociere

Studiu pe platforma e-Learning de pe edusa.ro.

 Programul de educație Manager

 • Plan de afacere
 • Management strategic
 • Management financiar
 • Management de proiect

Studiu pe platforma e-Learning de pe edusa.ro

 Programul de educație Întreprinzător în turism

 •   Management turistic
 •   Marketing și promovare
 •   IT&C
 •   Management financiar
 •   Plan de afacere – Cerere de finanțare

Studiu pe platforma e-Learning de pe intreprinzatorturism.ro.

Beneficiile studierii Programelor e-Learning:

 • cursuri aplicate, dinamice, interactive și intuitive
 • peste 200 de ore de teorie completate de studii de caz
 • momente didactice animate și exerciții aplicative
 • exemple video, pilde, poveşti cu tâlc, cugetări şi citate celebre
 • studiu în ritm propriu, cu autoevaluare permanentă
 • accesarea cursului oricând și de oriunde, prin intermediul internetului.

 Testimonialele absolvenților Programelor e-Learning FNTM: http://goo.gl/So5CGC

Despre programul de mentorat RBL – Mentoria

Mentoria este un program național de mentorat de business pentru antreprenori în etapa de start-up și scale-up.

Scopul programului este să sprijine antreprenori cu potențial, astfel încât aceștia să devină jucători reprezentativi în domeniul lor în România și/sau să fructifice oportunități în alte piețe din afara țării.

Facem lucrul acesta prin relații de mentorat cu durata de 1 an și întâlniri lunare între mentee și mentori. Avem o echipă de circa 90 de mentori lideri de business care sunt atât antreprenori, cât și antreprenori. Selectăm mentee de două ori pe an – fiecare aplicație este evaluată de un panel format din liderii proiectului și managerul de program.

Motto-ul Mentoria este „cresc antreprenorii, crește România!”

Mai multe detalii la www.mentoria.rbls.ro.

 Despre cărțile de antreprenoriat oferite de Re>Patriot

Ghidul Practic pentru Antreprenori” este o colecție de sfaturi și instrumente pentru românii care doresc să pornească o afacere sau au deschis recent un business. Ghidul este scris de antreprenori și antreprenori români, membri Romanian Business Leaders. Detalii aici.

Cartea Cei care schimbă jocul” este, după știința autoarelor – Andreea Roșca și Mona Dîrțu -, prima carte care vorbește despre mecanismele și procesele de decizie ale primei generații de antreprenori români de după deșertificarea comunistă. Detalii aici și pe www.ceicareschimbajocul.ro.

______________________________________

 Valorificarea în beneficiul României şi al tuturor românilor a potenţialului politic, economic, social şi cultural pe care îl au comunităţile româneşti prin dimensiunea şi dinamica lor, este un obiectiv specific al Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni.

Prin promovarea programelor de burse on line, Departamentul Politici pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni dorește să evidențieze rolul esențial al educației și al formării în cultivarea noilor generații de întreprinzători și să facă antreprenorialul o perspectivă atractivă și accesibilă pentru toți românii de peste granițe. Antreprenorialul este cel mai puternic catalizator al creșterii economice iar  întreprinderile mici și mijlocii sunt principalele furnizoare de locuri de muncă în Europa.

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni dorește să aducă o contribuție specifică la dezvoltarea competențelor antreprenoriale și stimularea unei implicări active în domeniul economic a românilor de peste hotare, inclusiv prin transferul de expertiză al acestora  în România și contribuția la dezvoltarea unor sectoare economice din țara noastră.

Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni consideră că abordarea comunităților românești de peste granițe trebuie să țină cont de provocările și oportunitățile globale actuale, profilul  identitar al acestora putând fi afirmat inclusiv prin asumarea unui profil economic activ. 

_____________________________________________

Misiunea Fundației Naționale a Tinerilor Manager, www.fntm.ro, este de a promova și dezvolta cultura managerială modernă în societatea românească, în spiritul economiei de piață.

În cei peste 19 ani de activitate, FNTM a realizat sesiuni de instruire și evenimente la care au participat peste 15.000 de manageri, antreprenori, studenți, funcționari publici și viitori întreprinzători. FNTM deține experiență vastă în managementul proiectelor și a dezvoltat, condus și colaborat în peste 30 de proiecte, cu finanțare din fonduri europene și alte surse de finanțare.

Prin proiectele și inițiativele FNTM, participanții au beneficiat de programe de educație, consultanță personalizată în dezvoltarea afacerilor, conferințe motivaționale, schimburi de experiență, acces la bune practici naționale și internaționale, misiuni economice, studii și cercetări de piață, acces la literatură de specialitate și instrumente online și offline de promovare a afacerilor. 

FNTM a dezvoltat și administrează platforme e-Learning pentru programele de instruire în management şi cultură antreprenorială Antreprenor, Manager și Întreprinzător în turism. Aproximativ 5000 de persoane din România, Republica Moldova și din Diaspora  s-au înscris pentru a studia cursurile din cadrul celor trei Programe e-Learning. Ca instrumente de promovare a afacerilor, Fundaţia a dezvoltat magazinul online de educație Edusa.ro, platforme e-business și e-commerce de promovare a afacerilor din mediul rural (www.ruralantreprenor.ro), precum și portalul de informare turistică și rezervări online http://www.cazarelapensiune.ro, dedicat promovării pensiunilor, afacerilor conexe și informării turiștilor și publică anual Catalogul Pensiunilor din România.

De peste 19 ani FNTM promovează antreprenoriatul și cultura managerială, bazate pe valorile fundamentale ale societății civilizate, lansează inițiative și instrumente inovative de educație și promovare.

_______________________________________

 Proiectul Re>Patriot, un proiect de repatriere prin antreprenoriat, este adresat românilor din Diaspora. Lansat de Romanian Business Leaders, o importantă fundație care reunește antreprenori și lideri din mediul de afaceri românesc, proiectul își dorește să ofere sprijinul de care românii din diaspora au nevoie pentru a investi în România sau/și pentru a se reloca acasă. Pentru a afla ce oportunități există în România sau pentru a fi susținuți în lansarea de afaceri  în România, în reconectarea sau tranziția spre casă, românii din Diaspora pot accesa www.repatriot.ro sau pot scrie Facebook cu același nume. Mai multe detalii despre Romanian Business Leaders la www.rbls.ro.

 Sursa: Ambasada României în Italia

Annunci

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

w

Connessione a %s...