România, noua stemă: care?


În legea promulgată astăzi de Președintele României Klaus Iohannis pentru modificarea Legii nr.102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului, în anexa grafică este reprezentată stema de mai jos. Ea contravine textului de lege, care precizează, în art. 1: “Pe pieptul acvilei se găseşte scutul mic sfertuit cu insiţiune: b) în cartierul doi este stema Moldovei: pe roșu, un cap de bour negru (!) [….] d) în cartierul patru este stema Transilvaniei, cu Maramureșul și Crișana: un scut tăiat de un brâu roșu îngust; în partea superioară, pe albastru, o acvilă neagră (!) cu ciocul de aur […]”.
În procesul de modificare a stemei, ce se va încheia până la 31 noiembrie 2018, ce vor face autorităţile publice? Vor respecta textul legii sau desenul? stema-ro
Să mai menţionez faptul că simbolulul suveranităţii şi independenţei, Coroana de Oţel a României, nu ar trebui micşorată de 10 ori şi pusă, mică şi penibilă, pe capul acvilei, ca o “coroană de bere”?
De ce nu am revenit, asemenea Ungariei, Poloniei, Bulgariei şi Serbiei, la vechea stemă din perioada interbelică?
Altfel, este o reuşită reintegrarea Coroanei de Oţel în stema naţională, iar cei care au militat pentru acest lucru de 26 de ani, precum şi parlamentarii care au iniţiat această lege, au acest merit. Vom reuşi mai mult?

 

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...